Om oss

 

IMG_0912

Marie Hesselgren :

Legitimerad sjukgymnast, pilates och GyrotonicR instruktör

Driver Ryggspecialisten sedan år 2000.

Legitimerad Sjukgymnast sedan 1990 och med Magisterutbildning inom Ortopedisk Manuell Terapi (Karolinska Institutet, Stockholm).

Utbildad Osteopat 5 år (Skandinaviska Osteoathögskolan, Göteborg).

Utbildning i akupunktur (Karolinska Institutet, Stockholm.)

Specialiserad inom bedömning/behandling av ryggbesvär i allmänhet. Likaså specialiserad inom  reumatologi och reumatiska ryggsjukdomar ,Spondylartrit/Bechterew. Har nära samarbete med allmän och specialistläkare samt reumatologläkare och och bistår med bedömning och behandling av dessa tillstånd. Likaså nära samarbete med Läkemedelsföretag  och tjänstgör  som underkonsult i frågor kring bedömning/rehabilitering av personer med reumatiska ryggsjukdomar.

Har under perioden 1999-2006 varit knuten till Svenska Re på Gran Canaria, och där ansvarat för att utarbeta och utföra rehabiliteringsresor för personer med reumatisk ryggbesvär (spondylartriter/Bechterew).

Bland annat arbetat på Danderyds Sjukhus, (reumatologi), primärvård i Stockholm (Bromma Fysioterapi) och I Östergötlands Landsting (Skogsfrids vårdcentral, Linköping).

Utbildad pilatesinstruktör (Classical  Pilates Syllabus, MeJo Wiggin, samt tränat för Peter Fiasca, Brett Howard, Sandy Shimoda, med flera).

Diplomerad inom  Schroth Scolios technique

Marie kombinerar sjukgymnastik, osteopati och pilates för bästa resultat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camilla Cullgren : pilates instruktör.

Camilla har lång erfarenhet inom pilatesträning och är utbildad inom klassiks pilates. Camilla bor i Kalmar och är hos oss vid workshops.

 

 

 

 

 Grevgatan 37 , 114 53 Stockholm.