Om oss

IMG_0912

Marie Collin :

Legitimerad sjukgymnast, Pilates    instruktör

Driver Ryggspecialisten sedan år 2000.

Legitimerad Sjukgymnast sedan 1990 och med Magisterutbildning inom Ortopedisk Manuell Terapi (Karolinska Institutet, Stockholm).

Utbildad Osteopat 5 år (Skandinaviska Osteoathögskolan, Göteborg).

Utbildning i akupunktur (Karolinska Institutet, Stockholm.)

Specialiserad inom bedömning/behandling av ryggbesvär i allmänhet. Likaså specialiserad inom  reumatologi och reumatiska ryggsjukdomar ,Spondylartrit/Bechterew. Har nära samarbete med allmän och specialistläkare samt reumatologläkare och och bistår med bedömning och behandling av dessa tillstånd. Likaså nära samarbete med Läkemedelsföretag  och tjänstgör  som underkonsult i frågor kring bedömning/rehabilitering av personer med reumatiska ryggsjukdomar.

Har under perioden 1999-2006 varit knuten till Svenska Re på Gran Canaria, och där ansvarat för att utarbeta och utföra rehabiliteringsresor för personer med reumatisk ryggbesvär (spondylartriter/Bechterew).

Bland annat arbetat på Danderyds Sjukhus, (reumatologi), primärvård i Stockholm (Bromma Fysioterapi) och I Östergötlands Landsting (Skogsfrids vårdcentral, Linköping).

Utbildad pilatesinstruktör (Classical  Pilates Syllabus, MeJo Wiggin, samt tränat för Peter Fiasca, Brett Howard, Sandy Shimoda, med flera).

Diplomerad inom  Schroth Scolios technique, Schroth Best Pratice, scoliosbehandling.

Utbildad i GYROTONIC® Foundation.

Marie kombinerar sjukgymnastik, osteopati, pilates och Gyrotonic®  för bästa resultat.

Anja Birnbaum: pilatesinstruktör

 

 

Anja Birnbaum introducerades till pilates redan under sin utbildning vid Balettakademien i Stockholm 1979 – 82 och har varit metoden trogen sedan dess.

Hennes undervisning präglas av ett lyhört förhållningssätt till kroppen i rörelse.

Med sin bakgrund som dansare betonar Anja rörelsekvalitet och kroppsmedvetenhet. Hon tillämpar pilatesmetodens grunder i nära samspel med kundens specifika behov och förutsättningar. Målet är att genom träningen ge styrka, rörlighet, balans och en känsla av välbefinnande.

Förutom lång erfarenhet av pilates och nutida danstekniker är Feldenkrais, za-zen och studier för rörelsepedagogen Jaques Dropsy starka inspirationskällor.

Anja Birnbaum arbetar även som lärare på Kungliga Svenska Balletskolan och har gett ut böckerna Anjapilates (2008) och Anjapilates Stretch (2009) på Ordupplaget.

 

 

 

Camilla Cullgren : pilates instruktör.

Camilla har lång erfarenhet inom pilatesträning och är utbildad inom klassisk pilates. Camilla bor i Kalmar och är hos oss vid workshops.

Tysta Gatan 9 , 115 20 Stockholm.

 

 

 

 

 

Charlotta Amandusson.  instruktör i GYROTONIC®. 30-årig erfarenhet inom metoden.