Om oss

 

IMG_0912

Marie Hesselgren (Tuvlind):

Legitimerad sjukgymnast, pilates och GyrotonicR instruktör

Driver Ryggspecialisten sedan år 2000.

Legitimerad Sjukgymnast sedan 1990 och med Magisterutbildning inom Ortopedisk Manuell Terapi (Karolinska Institutet, Stockholm).

Utbildad Osteopat 5 år (Skandinaviska Osteoathögskolan, Göteborg).

Utbildning i akupunktur (Karolinska Institutet, Stockholm.)

Specialiserad inom bedömning/behandling av ryggbesvär i allmänhet. Likaså specialiserad inom  reumatologi och reumatiska ryggsjukdomar ,Spondylartrit/Bechterew. Har nära samarbete med allmän och specialistläkare samt reumatologläkare och och bistår med bedömning och behandling av dessa tillstånd. Likaså nära samarbete med Läkemedelsföretag  och tjänstgör  som underkonsult i frågor kring rehabilitering av personer med reumatiska ryggsjukdomar.

Har under perioden 1999-2006 varit knuten till Svenska Re på Gran Canaria, och där ansvarat för att utarbeta och utföra rehabiliteringsresor för personer med reumatisk ryggbesvär (spondylartriter/Bechterew).

Bland annat arbetat på Danderyds Sjukhus, (reumatologi), primärvård i Stockholm (Bromma Fysioterapi) och I Östergötlands Landsting (Skogsfrids vårdcentral, Linköping).

Utbildad pilatesinstruktör (Classical  Pilates Syllabus, MeJo Wiggin).

Marie kombinerar sjukgymnastik, osteopati och pilates för bästa resultat.[/showhide]

 

 

 

 

 

 

 

 

Moche Versteegh

Adrienne ”Moche” Versteegh: Pilatesinstruktör

Adrienne har en gedigen bakgrund som elitåkare i slalom,dessutom en duktig tennisspelare. Sedemera har Adrienne inriktat sig på Pilates och undervisar pedagogiskt och metodiskt Pilatesmetoden. Har en djup förståelse för rörelse och kan applicera Pilates så att man kan ha nytta av den i vardagen eller i när man gör sin sport. Adrienne studerar idrottspsykologi på Bosön.

 

 

 

 

Mayra Kaneshiro:

Legitimerad sjukgymnast, pilates och Gyrotonic instruktör

Mayra är legitimerad fysioterapeut och Stott Pilates certifierad. Hon är också utbildad i olika funktionella träningsmetoder som Gyrotonic, Vayu Aerial Yoga och TRX. Hon har 11 år erfarenhet och kombinerar fysioterapi med dessa funktionella träningsmetoder för att få bästa resultat. Dessa metoder använder hon inte bara som ett medel för kroppsträning och allmänt välbefinnande utan också som rehabiliteringsmetoder och förebyggande av skador av personer med ortopediska och reumatiska besvär och kroniska och arbetsrelaterade smärtor.

Mayra tror att det är viktigt att se patienten på en helhetsperspektiv och träna på en mer funktionell sätt var patienten kan förstå bättre sin egen kroppen, öka sin kroppsmedvetenhet, förbättra kroppshållning och då kan själv förebygga skador eller smärta i framtid genom att applicera detta nya sätt att tänka och flytta i sitt dagliga liv.

Mayra är för närvarande föräldraledig till augusti 2018.

 

Karla Garay:

Pilates instruktör

Pilatesinstruktör med en bakgrund i dans och yoga. Karla började lära sig Pilates i sitt hemland Chile 2009. År 2012 flyttade hon till Australien för att fördjupa sina kunskaper. Efter 5 år i Australien där Karla hade en egen Pilates och Yoga studio, bestämde hon sig för att flytta till Sverige. Karla är passionerad att förmedla budskapet i Pilates och med flödet av Yoga.

 

 

 Grevgatan 37 , 114 53 Stockholm.